Violeta Alexandru, ministrul propus de Partidul Naţional Liberal pentru portofoliul Muncii, a promis miercuri, în timpul audierilor din comisiile reunite din Parlament, că nu va tăia pensiile şi salariile românilor.

„Nu tăiem pensii şi salarii. Aş vrea să pun punct avalanşei de informaţii pe această temă. Sunt un om responsabil şi nu fac afirmaţii pentru a avea un câştig politic. O spun cu toată fermitatea: oamenii trebuie să ştie de la noi că ne angajăm să nu tăiem pensii şi salarii”, a declarat Violeta Alexandru.

În plus, ministrul propus a mai declarat că intenţionează să elimine supra-impozitarea contractelor de muncă part-time. Ea a vorbit şi despre munca la negru din România, declarând că: „Sunt activităţi necuprinse în cadrul legal, problema pe care am tot ocolit-o, aducerea la alb a contractelor la negru şi gri. ITM trebuie eficientizat.”

În faţa membrilor comisiilor de specialitate din Parlament, Violeta Alexandru a recunoscut că va avea un mandat scurt la Ministerul Muncii, însă spune că este pregătită să aibă rezultate.

„Sunt în faţa unui mandat scurt, am acest antrenament şi ştiu foarte bine că este important să promiţi strict ce poţi să faci. Îmi asum în acest mandat obiective ferme, clare şi mă angajez să am rezultate. Sunt un om care livrează rezultate.”