Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD, a transmis un mesaj public pe contul său de Facebook în care vorbește despre vaccinurile anti-covid. În rândurile sale, acesta a explicat că motivul promovării vaccinării sunt banii, ci nu imunizarea populației.

„Pfizer estimează că în 2021, 2022 vânzările din vaccinuri vor fi de peste $65 miliarde, depășind proiecțiile specialiștilor. Când am spus că în spatele acestei manii globale cu vaccinarea anti-Covid e de fapt vorba de bani, DE FOARTE MULȚI BANI, parerologi și pretinși jurnaliști au spus ca e conspirație. Citiți acest articol pentru a vedea despre ce sume se vehiculează doar în privința Pfizer. Toate aceste sume sunt plătite de state pe baza unor contracte care nu sunt publice în integralitate, astfel că oamenii nu știu ce e în ele. Vi se pare corect acest lucru?, a scris europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș pe Facebook.

„Pfizer se așteaptă la semnarea mai multor contracte cu state, ceea ce le va crește profitul”

În postarea sa de pe Facebook, Cristian Terheș a comentat anumite declarații făcute de reprezentanții Pfizer. Europarlamentarul PNȚCD a adus în discuție și persoanele care au ales să se vaccineze din dorința de a readuce normalitatea în țară. Acesta consideră că oamenii respectivi au intrat pe panta naivității, iar perioada pandemică va dura mai mult decât s-a vehiculat până acum. „Care v-ați vaccinat „ca să scapam de pandemie”, țeapă!, șeful Pfizer zice că nu scăpăm degrabă, din moment ce piața de vaccinuri e una „durabilă”.

„Pfizer se așteaptă la semnarea mai multor contracte cu state, ceea ce le va crește profitul și mai mult.CEO Pfizer, Albert Bourla, zice că <<e preocupat că țările cu PIB mic și mediu nu-și plasează cererile de vaccin suficient de devreme, astfel că ar putea rămâne din nou în spatele statelor dezvoltate.>>

<<Să fie clar, aceste țări trebuie să depună cererile pentru vaccin. Punct!>>, a spus Bourla.

Pfizer se așteaptă ca piața de vaccinuri anti-Covid să fie una <<durabilă, care să continue să producă vânzări și în anii ce urmează.>> <<Atâta timp cât guvernele cred că trebuie să meargă înainte cu vaccinarea în masă, [vavcinuri] pe care le cumpără și le distribuie, noi le vom sprijini>>, a spus Bourla. Pfizer se pregătește de un studiu privind a patra doză de vaccin, <<care ar putea genera tipul de dată care să susțină vaccinarea anuală>>, arată articolul.

Concluzie: 1. Se vede că Pfizer nu e preocupat de eradicarea acestei infecții, ci de cum să facă profituri din boostere. 2. Punctajele din articol și mesajele date de șeful Pfizer le găsiți repetate și de politicieni, parerologi și pretinși jurnaliști români. O fi de la telepatie? 3. Care v-ați vaccinat „ca să scapam de pandemie”, țeapă!, șeful Pfizer zice că nu scăpăm degrabă, din moment ce piața de vaccinuri e una „durabilă”. 4. E o problemă că o firmă privată face profit? De principiu, nu. Problema e când acest profit se face în urma unor contracte nepublice cu guverne, care încalcă drepturi fundamentale pentru a-i constrange pe oameni să se injecteze cu produsele medicale ale acelor firme private.”, a finalizat Cristian Terheș în postarea sa.