Mii de români vor scăpa automat de datorii în urma amnistiei fiscale pe care Guvernul intenționează să o aplice. Din păcate, cel puțin într-o primă fază, nu va fi vorba despre cine știe ce avantaje, ci doar de sume foarte mici, aproape insignifiante, pe care o anumită categorie de cetățeni le are de plătit către stat.

Este vorba despre românii care, din 2015 şi până acum, au obţinut venituri mici – de câţiva lei sau zeci de lei – din dobânzile la depozite sau dividende, dar care au primit de curând de la ANAF vestea că au de achitat contribuţii la sănătate de sute de lei, anunță Știrile Pro TV.

Asta pentru că aceste contribuţii au fost raportate de ANAF la nivelul salariului minim pe economie, deşi în realitate veniturile mult mai mici.

Şi în 2015, Guvernul Ponta, din care a făcut parte şi actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat o amnistie similară, de care au beneficiat circa 4 milioane de romani. Atunci, datori la ANAF ajunseseră şi copiii, pentru sumele primite de părinţi, pe carduri, drept alocaţii.