Europarlamentarii PNL au fost mandatați să facă lobby și pentru susținerea candidaturii Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban.

„I-am mandatat să intensifice lobby-ul pentru susținerea candidaturii candidatului român pentru funcția de procuror-șef european, care după cum bine știți, astăzi, este candidatul Parlamentului European și în negocierile care se vor desfășura cu Consiliul Uniunii Europene, să ne asigurăm că va prevala decizia Parlamentului European care este, practic, organismul cel mai democratic, care este ales prin vot direct de toți cetățenii Uniunii Europene și care are deplina legitimitate să aibă decizia de partea sa”, a susținut Ludovic Orban.

El a spus că liberalii din PE rând vor fi implicați cu toate resursele de lobby pe care le au la dispoziție, total, în susținerea candidaturii pentru funcția de președinte al Comisiei Europene a doamnei Ursula von der Leyen, care este candidatul Partidului Popular European și care, practic, beneficiază de sprijinul PNL și de implicarea totală în susținerea acestei candidaturi.