În toamna acestui an a fost declanşată, în premieră, o investigație pe baza indiciilor furnizate de Parchet – DIICOT: o posibilă înţelegere între 23 companii de a participa cu oferte trucate, individuale şi în asociere, la 11 licitaţii organizate de Transgaz SA şi Romgaz SA pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.
De asemenea, până la 30 noiembrie 2011 au fost declanşate, trei investigaţii sectoriale, în cadrul cărora fiind analizate. Este vorba de piaţa serviciilor de plăţi bancare, piaţa berii și sectorul distribuţiei prin magazine virtuale a produselor electrocasnice şi confecţiilor.
Au fost finalizate 16 investigaţii privind încălcarea legii concurenţei (comparativ cu 10 în aceeaşi perioadă a anului trecut) şi 2 investigaţii sectoriale (pe piaţa distribuţiei angro de medicamente din România şi pe piaţa energiei termice din Municipiul Bucureşti).
Pentru prima dată, Consiliul Concurenţei a aplicat “procedura de angajamente”: investigaţia privind vânzarea drepturilor de difuzare a evenimentelor fotbalistice a fost închisă în urma angajamentelor asumate de Federaţia Română de Fotbal şi de Liga Profesionistă de Fotbal.