În raportul său anual, Audi a precizat că în 2011 profitul său net a crescut cu 69%, până la 4,44 miliarde euro, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 60,1%, până la 5,348 miliarde de euro, iar vânzările au crescut cu 24,4%, până la 44,096 miliarde de euro.

Audi a mai spus că numărul vehiculelor livrate a crescut anul trecut cu 16,9%, până la 1,512 milioane unităţi. Comparativ, Mercedes-Benz a vândut 1,26 milioane automobile de lux.

Descriind 2011 drept "cel mai bun an din istoria companiei", directorul general de la Audi, Rupert Stadler, a anunţat că Audi se va strădui să continue această tendinţă şi în 2012 printr-o creşte mai mare de 4% prognozată pentru ansamblul pieţei.

Pentru a-şi susţine expansiunea, Audi intenţionează să cheltuie 13 miliarde euro în următorii cinci ani pentru a dezvolta noi modele şi a creşte capacitatea de producţie, inclusiv prin extinderea capacităţii uzinei din Ungaria şi construirea unei noi uzine în China. Rupert Stadler a mai spus că Audi va decide până în vara acestui an dacă şi unde va construi o uzină în SUA.

Audi vrea să detroneze BMW şi să devină cel mai mare constructor de automobile de lux din lume. Compania vrea să demareze producţia la o uzină din SUA sau Mexic până în 2015. Până acum creşterea vânzărilor Audi a provenit în special de pe urma cererii din China şi Europa, însă pe piaţa din SUA vânzările Audi sunt inferioare celor ale rivalilor germani.
Sursa: Agerpres