Antreprenorii români din Diaspora au făcut obiectul primei ediţii a evenimentului "Business Summit – Împreună pentru România", organizat recent la Bucureşti de către Repatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, iniţiat de peste 30 de lideri din business-ul românesc. 

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, "atenţia faţă de Diaspora este acum recunoscută drept o prioritate naţională", motiv pentru care la evenimentul de la Bucureşti au participat aproximativ 100 de antreprenori de succes din Diaspora şi 130 de antreprenori români, alături de reprezentanţi de vârf ai autorităţilor centrale române. 

"Majoritatea participanţilor la Summit au concluzionat că România oferă oportunităţi atractive pe care oamenii de afaceri îşi doresc să le fructifice, însă există încă obstacole care stau în calea unui mediu de afaceri sănătos precum birocraţia excesivă, modalitatea de realizare şi implementare a politicilor fiscale şi lipsa predictibilităţii legislative. Oamenii de afaceri din România s-au arătat interesaţi şi deschişi spre parteneriate cu antreprenorii din diaspora şi sunt conştienţi de potenţialul expunerii la medii noi de business. În acest sens, au fost dezbătute peste 15 idei de reprezentare a brandurilor româneşti în mediul de afaceri internaţional, urmând ca acestea sa fie analizate şi implementate în perioada care urmează. De-a lungul celor patru zile de Summit, în timpul dezbaterilor, au fost generate diverse idei de colaborare. Printre cele mai dezbătute idei de business şi colaborări au fost cele din sectoarele IT, turism, agricultură – producţie agricolă, inovaţie şi tehnologie, dar şi salvarea patrimoniului tradiţional românesc", se arată în comunicatul citat. 

La finalul Summit-ului, echipa RePatriot a fost invitată în Oslo, Bergen, Paris, Canada, chiar şi la New York pentru a organiza întâlniri cu antreprenorii români din aceste oraşe. În plus, se va iniţia un schimb de experienţă între antreprenori în IT şi tehnologie din România în Sillicon Valley şi vor fi implementate noi modalităţi de a realiza întâlniri între antreprenori, pe diverse domenii de interes. 

Prima ediţie a 'Business Summit – Împreună pentru România' a fost organizată în perioada 5 – 9 octombrie şi a beneficiat de susţinerea Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), Băncii Naţionale a României (BNR) şi Invest România. 

RePatriot, proiect de repatriere prin antreprenoriat, iniţiat de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori şi executivi de top în 2015, îşi propune să susţină românii care doresc să revină în ţară, cu informaţii şi consiliere pentru acces rapid la oportunităţile din România. 

AGERPRE

Te-ar putea interesa și: