Este vorba despre prima stație ITP (inspecții tehnice periodice) din România pentru autovehiculele care funcționează cu gaz natural comprimat (GNC), pe care o inaugurează la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții de aproximativ 130.000 de euro, potrivit unui comunicat de presă.

Noua linie ITP este situată în aceeași incintă în care a fost dezvoltată și singura stație publică de alimentare cu GNC pentru vehicule, lansată de Antares în urmă cu circa un an. ”Odată cu deschiderea primei stații ITP pentru vehiculele pe GNC, se face încă un pas important în perspectiva încurajării trecerii de la carburanții tradiționali la cei economici și prietenoși cu mediul”, spune Dumitru Becșenescu, președintele Antares Group.

În Antares Group sunt trei companii care oferă servicii în domeniul GNC: Denisson Energy – furnizor de GNC pentru vehicule, Antares Transport – operator de transport de călători prin linii regulate cu midibuse alimentate cu GNC, și Antares Motors, care pune la dispoziție serviciul de verificări tehnice periodice pentru autovehiculele pe GNC.

Referitor la prima stație de alimentare cu GNC, inaugurată de companie în decembrie anul trecut, parte dintr-un proiect în care s-au investit 3,2 milioane de euro, aproximativ 15% din vânzările stației înseamnă vehicule care nu aparțin Antares Group, depășind cu mult estimările inițiale. O categorie semnificativă de clienți este reprezentată de ”clienții corporate”, precum firma de distribuție locală pentru Coca-Cola, un grup de firme care efectuează curse speciale pentru salariații proprii și un transportator pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

”România este singura țară din Uniunea Europeană care nu are o rețea de stații de alimentare cu GNC”, mai spune Dumitru Becșenescu.