"Ne propunem să aducem la bugetul de stat 125 milioane lei din amenzi. Din totalul acestora, 10% reprezintă amenzile date de obicei în cadrul Comandamentului Litoral şi Delta Dunării. Deşi încasările la buget din sancţiuni ar trebui să crească în criză, astăzi, la preluarea mandatului, suntem la 18%. Vrem să ajungem din nou la 24%", a afirmat Bogdan Cristian Nica.

De asemenea, noul preşedinte al ANPC a precizat că instituţia va regândi sistemul de gestionare a reclamaţiilor.

"Este necesară o regândire a sistemului de gestionare/rezolvare a reclamaţiilor. Şi în relaţia consumator – agent economic, medierea poate fi o cale mai simplă, mai europeană. Astfel îi putem identifica pe cei serioşi, care au scăpare, care doresc să îşi păstreze clientela şi pe cei care nu şi depistăm şi pe cei care au o plăcere în a face reclamaţii", a adăugat Cristian Nica.

O prioritate a conducerii instituţiei este crearea unui sistem unic integrat al datelor. "Dorim să realizăm un sistem unic integrat al tuturor datelor. O bază de date securizată. Cu costuri zero, am încheiat un protocol cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, pentru a fi siguri că ce construim rămâne aici şi nu ajunge în alte părţi", a precizat oficialul ANPC.
Sursa: Agerpres