Ne mai desparte mai puțin de o lună până la intrarea în prima lună a verii, dar vremea continua să facă probleme. Avem parte de temperaturi autentice de toamnă. Probleme vor fi și în următoarele două săptămâni. Variaţiile termice ne vor da bătăi de cap. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 6-19 mai. După valul de aer polar care a lovit România şi a adus scăderi bruşte de temperaturi şi fenomene meteo extreme, în următoarele zile, valorile diurne vor fi în creştere, pentru ca de duminică, 12 mai, frigul să pună iar stăpânire pe România.

Cei din Banat vor avea parte de nopți foarte reci. În primele două zile ale intervalului vor fi temperaturi maxime de 13 – 14 grade, dar, în perioada 8 – 11 mai, valorile termice vor creşte spre medii de 17 – 20 de grade. Va urma o nouă răcire a vremii în intervalul 12 – 14 mai, când media maximelor va scădea spre 14 – 15 grade, apoi aceasta va fi în creştere treptată spre 20 – 22 de grade, în zilele de 18 şi 19 mai.

În Crișana vor fi ploi locale, iar vremea va fi deosebit de rece în primele două zile, când media temperaturilor maxime va fi de 12 – 13 grade, apoi, în perioada 8 – 11 mai, valorile termice diurne vor creşte spre medii de 17 – 20 de grade. În intervalul 12 – 15 mai va urma o nouă răcire uşoară a vremii.
Nici Transilvania nu are parte de vești bune. Vor fi și minime de două grade. Media temperaturilor maxime va scădea de la 17 grade, în ziua de 6 mai, până spre 8 grade în ziua de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece.

În Maramureș vor fi ploi puternice și o vreme deosebit de rece în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade, respectiv 11 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creştere, iar în perioada 9 – 18 mai vor oscila, în medie, între 15 şi 18 grade. În ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, acestea vor tinde spre 20 de grade.

În Moldova, îÎn primele două zile de prognoză, vremea se va răci accentuat, la început în nord apoi şi în restul regiunii, iar marţi (7 mai) media temperaturilor maxime va fi de cel mult 10 – 11 grade, cu mult mai mică decât în mod normal la această dată.

Cei din Muntenia vor avea parte de o răcire accentuată, de la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade în prima zi, până la 14 grade în cea de-a doua. Ulterior, până pe 12 mai, se va încălzi treptat, iar media maximelor va atinge 21 de grade, pentru ca, în ziua imediat următoare, să se răcească până spre 18 grade. Din 14 şi până în 19 mai se va încălzi din nou treptat, iar în ultima zi de prognoză media maximelor va fi de 21 – 22 de grade.

La munte vor fi din nou ninsori, iar media temperaturilor maxime va scădea de la 9 grade, în ziua de 6 mai, până spre două grade în data de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece.