Se anunță o schimbare dramatică a vremii în următoarele zile. Specialiştii au vești la care nu ne aşteptam. Se pare că s-ar întoarce iarna în România.
Se anunță ploi, dar şi ninsori abundente, mai ales în zonele montane. De luni, începe să se răcească uşor, revin ploile în vestul, în nordul, dar şi în centrul ţării, iar după- amiază şi seara se vor extinde peste tot. 
Vântul va bate în est şi în centru, dar şi la munte, la altitudini mari. Cerul va fi variabil ziua şi mai mult noros noaptea, când va ploua. Vântul va deveni moderat. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit la această datã, cu o maximã ce se va situa în jurul valorii de 19 grade şi o minimă de 5…7 grade.
Vremea va fi schimbătoare, iar cerul se va înnora treptat devenind mai mult noros în majoritatea regiunilor şi local în cursul zilei va ploua în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar pe seară, şi în restul regiunilor.
La munte vor fi la început precipitaţii mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab până la moderat, trecător cu intensificări în regiunile vestice, centrale, sud-estice şi la munte.
Maximele se vor încadra, în general, între 10 şi 21 de grade şi minime între 0 şi 8 grade.
Veşti şi mai proaste în privinţa zilei de marţi care aduce şi mai multe ploi, iar aria precipitatiilor se va extinde serios. Vor fi ploi în toată ţara, în zona de nord cele mai multe. Vântul îşi va face prezenţa marţi şi miercuri la munte unde sunt anunţate şi ninsori începând de luni noaptea.