"Cred că listarea Hidroelectrica este un foarte bun exemplu şi o idee foarte bună pentru autorităţi de a mări tranşa de retail. Nu se poate spune că nu există cerere, că există persoane fizice care sunt îngrijorate de funcţionarea Bursei, că nu ştiu ce se întâmplă pe Bursă. Sunt peste 20.000 de români (care au subscris titluri de stat – n.r.) pe toate zonele de vârstă. Cred că listarea Hidroelectrica ar avea un succes de ordinul zecilor de mii de români, cu o tranşă mai mare pentru persoane fizice şi o perioadă mai mare de subscriere. Aceasta este solicitarea noastră pentru autorităţi: tranşă mai mare pentru persoane fizice şi o perioadă mai lungă, astfel încât cât mai mulţi să beneficieze de această listare", a explicat Anghel.

Potrivit acestuia, în cazul Hidroelectrica, tranşa alocată persoanelor fizice poate ajunge la 30%. Referitor la stadiul pregătirilor pentru listarea companiei, preşedintele BVB a spus că acesta este cel de discuţii. "Estimarea optimistă privind listarea ar fi undeva la şase luni de la ieşirea din insolvenţă. Dar asta este estimarea optimistă. Se poate în şase luni, dacă se doreşte, dar este o decizie politică", a subliniat preşedintele BVB.

Tribunalul Bucureşti a decis, în data de 21 iunie 2016, ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă, proces în care se afla din februarie 2014 pentru a doua oară.

După ieşirea din insolvenţă, Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica, are în vedere listarea la bursă a unui pachet de 15% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea, care este singurul acţionar minoritar al Hidroelectrica, evaluează participaţia sa de 20% la 594 milioane de euro (676 milioane de dolari), ceea ce indică o valoare de 2,97 miliarde de euro pentru întreaga companie. Aceasta ar putea fi prima ofertă iniţială primară (IPO) a unei companii de stat din România, de la listarea Electrica, în 2014.

Hidroelectrica a înregistrat, în 2015, un profit brut de 1,1 miliarde lei, de 3,5 ori mai mare decât cel raportat în 2010, anul care până acum fusese cel mai profitabil pentru companie. AGERPRES