Ford România are plăcerea de a anunța că în această săptamână va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastră din Craiova. Ford va recruta în principal operatori de bază pentru liniile de producție, dar în același timp suntem interesați și de extinderea forței de muncă prin aducerea unor specialiști de întreținere", a declarat Alexander.
Producătorul va prezenta oficial românilor noul model B-Max, peste doar două zile, pe 22 martie, urmând ca, pe 23 să deschidă cataloagele de comenzi. Tot atunci vor fi făcute publice şi preţurile. Monovolumul care se află deja în pre-producţie la Craiova va intra în producţia de serie în vară. Primele modele vor ajunge la dealeri în luna iulie iar livrările către proprietari vor începe în septembrie, odată cu o importantă campanile de promovare.
Conform oficialilor Ford România, de pe linia de asamblare a uzinei din Oltenia vor ieşi anul acesta circa 60 de mii de unități B-Max, urmând ca în 2013 producția să se dubleze. Doar 10% din această producție se extimează că va rămâne în România, restul fiind exportată. De asemenea, pentru a atuinge capacitatea instalată a fabricii Ford are în plan și asamblarea altor tipuri de vehicule. „Începem cu B-Max, dar planul nostru include și alte vehicule pentru a atinge capacitatea instalată de 300.000 de unități. Atunci, de pe linia de asamblare va ieși câte un vehicul la fiecare minut”, a declarat Jan Gijsen – președintele Ford România.