Angela Merkel a făcut joi un apel la adresa tuturor cetățenilor din Germania să stea acasă de Paştele catolic şi să se întâlnească cu cât mai puţini oameni. Mesajul transmis este menit să ajute la limitarea celui de-al treilea val al pandemiei COVID-19 care a lovit în plin țara.

Mai mult, autoritățile din Berlin au anunţat că adunările pe timp de noapte sunt interzise începând de vineri, transmite Agerpres.

 Mesajul transmis de Angela Merkel

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, alături de cei apropiaţi vouă, cu puţine contacte. Vă îndemn să renunţaţi la orice călătorii care nu sunt esenţiale”, a transmis Angela Merkel într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare și prezentat la TV, adăugând că acesta este singurul mijloc de a ajuta medicii şi asistentele să lupte cu teribilul virus.

Acuzații dure pentru cancelarul german

Merkel a fost acuzată că săptămâna trecută că pierdut controlul asupra crizei COVID-19 după ce a renunţat la un plan privind prelungirea vacanţei de Paşte convenit cu două zile în urmă cu guvernatorii celor 16 landuri germane.

Totuși, aceasta a încercat de atunci să transfere vina pentru al treilea val al pandemiei asupra premierilor de landuri, acuzându-i că nu au respectat acordurile anterioare de a reimpune restricţii dacă se înmulţesc din nou infectările.

 Măsurile, înăsprite în Germania

Autorităţile din Berlin au înăsprit joi restricţiile pentru combaterea pandemiei. Adunările sunt interzise pe timp de noapte începând de vineri, iar de săptămâna viitoare vor putea merge la grădiniţă numai copiii angajaţilor esenţiali.

Angela Merkel a declarat că acum nu doar vârstnicii se luptă pentru viaţa lor în pandemie, ci şi persoanele de vârstă mijloace sau chiar tinerii, care ajung în număr tot mai mare în spitale.

Ea şi-a exprimat totuşi speranţa că distribuirea de vaccinuri se va accelera după Paşte, când şi medicii de familie vor putea vaccina.