"Ministerul Apărării preferă să cumpere arme şi muniţie de mâna a doua din import, în timp ce fabricile noastre stau pe butuci din cauza lipsei de comenzi. S-au irosit în acest fel 15 miliarde de euro în ultimi 25 de ani pe toate vechiturile din afară, iar armata este dotată foarte prost. Practic, 80% din armata română este, în acest moment, inoperabilă, în condiţiile în care ruşii ne arată degetul, odată cu scutul de la Deveselu", a declarat, miercuri, Adrian Nania, preşedintele Federaţiei Sindicale din Apărare "Unirea". 

Potrivit acestuia, la protestul de la Palatul Cotroceni, care a început la ora 11,00, sunt aşteptaţi peste 500 de reprezentanţi ai tuturor celor 15 fabrici de armament şi muniţie din cadrul Romarm, dar şi angajaţi ai Romaero. 

"Nu ne dau de lucru. Nu se uită la locurile de muncă româneşti. Uzinele noastre ar putea produce, în parteneriat cu firme străine, orice fel de armă şi muniţie. De exemplu, este nevoie de 400 de transportoare care pot fi produse foarte bine la fabrica din Moreni, însă programul este tergiversat şi parcă văd că tot din afară le vor lua. Sperăm ca, odată ce armata va primi 2% din PIB, o parte din banii pentru înzestrarea armatei să rămână şi în România", a mai spus liderul sindical, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, trei sferturi din angajaţii uzinelor de armament sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.