Fabrica Dacia de la Mioveni îşi va redeschide porţile începând cu 21 aprilie. Activitatea va fi reluată progresiv, a anunţat astăzi administraţia companiei.

Pe data de 8 martie, au avut loc negocieri între sindicalişti şi administraţia Dacia, însă acestea au eşuat. Joi, 9 aprilie, a avut loc o nouă serie de discuţii, iar după acestea conducerea fabricii a venit cu anunţul oficial privind reluarea producţiei.

“În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

  • Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru
  • Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine”, se arată în comunicatul Groupe Renault România.

Dacia şi-a întrerupt producţia pe 19 martie, iar cei 13.500 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic, măsura fiind anunţată iniţial până pe 5 aprilie. Pe 2 aprilie, Groupe Renault România a anunţat că prelungeşte perioada de întrerupere a activităţii de producţie de la uzinele Dacia din Mioveni, în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global şi al evoluţiei crizei sanitare.