Personalul neinformat sau neatent, care folosește inadecvat resursele IT, poate pune organizația în pericol, indiferent de dimensiunea ei. Potrivit anchetei, acțiunile angajaților sunt printre primele trei probleme de securitate care fac vulnerabile organizații din întreaga lume. Peste jumătate (61%) dintre companiile care s-au confruntat cu incidente de securitate cibernetică în 2016 au recunoscut că la acestea a contribuit și un comportament neadecvat al angajaților. 

Ca și companiile mari, IMM-urile trebuie să facă față unei infrastructuri IT în continuă schimbare și tendințelor BYOD: 74% dintre companii au raportat că numărul de smartphone-uri folosite în interes de serviciu a crescut în ultimii trei ani, iar 71% au confirmat că același lucru este valabil pentru tablete. Noua realitate din mediul de business forțează managementul să fie mai atent la securitatea IT și la controlul centralizat al unor activități potențial periculoase din partea angajaților, chiar și în cele mai mici companii. 

“În companiile mici, care nu au personal IT dedicat, se întâmplă frecvent ca angajații să implementeze singuri măsuri de securitate cibernetică – de exemplu, instalează soluții antimalware gratuite, cu funcționalități limitate. Acest lucru reprezintă un risc major pentru o companie, deoarece neatenția angajaților poate afecta toate datele dintr-o organizație – ducând la pierderi de timp, de date ale clienților și de bani. Aceste companii ar trebui să implementeze soluții create special pentru ele, cu o protecție pe care să o poată administra ușor, de oriunde, orice specialist IT, chiar dacă are cunoștințe minime de IT”, a spus Vladimir Zapolyansky, Head of SMB Marketing, Kaspersky Lab.   

Companiile se pot proteja cu o gamă de soluții menite să răspundă solicitărilor specifice ale IMM-urilor. Kaspersky Endpoint Security for Business și Kaspersky Small Office Security oferă o protecție pe mai multe niveluri împotriva amenințărilor cunoscute și recente, în timp ce Kaspersky Endpoint Security Cloud, cu ajutorul consolei cloud foarte simplu de utilizat, reprezintă o modalitate intuitivă și eficientă dpdv al costurilor de a asigura securitatea cibernetică, pentru proprietarii și managementul companiilor, fără să fie nevoie de hardware suplimentar sau personal IT. 

 

Te-ar putea interesa și: