Guvernul vrea să suplimenteze cu 100 numărul funcţionarilor care lucrează cu fonduri europene.

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Finanţelor ca într-o săptămână să găsească o modalitate de suplimentare a posturilor din cadrul autorităţilor de management care gestionează fondurile europene.

„Îl rog pe ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, să discute cu fiecare ordonator de credite şi mai ales cu fiecare autoritate de management să se suplimenteze departamentele cu probleme cu cinci angajaţi”, a spus Boc în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri.

Ministerul Finanţelor are la dispoziţie o săptămână pentru a găsi soluţia

Premierul a arătat că suplimentarea numărului de angajaţi va putea fi realizată prin Memorandum sau prin redistribuirea posturilor din cadrul ministerelor. În plus, este necesară găsirea unei modalităţi de suplimentare a personalului din cadrul autorităţilor de management în aşa fel încât să fie eliminate mecanismele birocratice care pot pune piedică.

„Este vorba de maximum 100 de posturi suplimentare. Această problemă ar trebui rezolvată într-o săptămână. Fondurile europene sunt prioritatea numărul unu şi vrem ca lucrurile să intre în linie dreaptă şi să nu avem probleme de natură birocratică”, a mai arătat Boc.