„Astăzi, când are cineva să dea 1.200 de euro pe metru pătrat, atăta timp cât nu lucrează în sud, merge mai mult înspre nord. Nordul, chiar dacă este văzut ca cel mai scump, a devenit destul de permisiv ca și prețuri.” a spus Andreea Comșa.

Ea a oferit și o imagine concludentă asupra nivelului pieței imobiliare din orașele mari ale României. „Prețurile din zonele bune în orașele dezvoltate sunt similare cu cele din zonele destul de centrale din București. Este normal deoarece prețul de construcție e asemănător”, a declarat managerul  Premier Estate.

Întrebată de Claudiu Șerban, realizatorul emisiunii, dacă recomandă telespectatorilor să cumpere o locuință, Andreea Comșa a avut o opinie care nu lasă loc la interpretări: „Acum este un moment foarte bun pentru achiziția unei locuințe! Băncile au început să mai relaxeze condițiile de acordare de credite ipotecare, asta fără să mai vorbim de „Prima casă“. Pentru un credit ipotecar normal, avansul înainte era de 25%, acum acesta a mai scăzut, iar banca este posibil să finanțeze toată valoarea locuinței dacă evaluarea permite acest lucru. Apoi, mai există și ratele la dezvoltatori.”

Totul despre evoluția prețurilor locuințelor, dar și despre avantajele și dezavantajele apartamentelor noi, puteți afla dacă urmăriți duminică, de la ora 13.00, emisiunea Capital TV.