Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Andreea Berecleanu se arată dezamăgită de modul în care sistemul educațional a evoluat în ultimii 30 de ani. Mai exact, acesta a vorbit despre atitudinea profesorilor față de elevi.

Vedeta și-a amintit perioada în care chiar ea era elevă, iar fiecare profesor era interesat de familia fiecărui elev și de ocupația pe care părinții acstuia o avea.

Totodată, fosta prezentatoare de la Antena 1 susține că era ”o oaie rătăcită” pe atunci, iar părinții ei nu erau membri de partid. Cu toate acestea, popularitatea și simpatia ei în fața profesorilor sau a colegilor nu a fost niciodată afectată.

„Nu m-as fi gandit niciodata ca mai exista asa ceva, la 30 de ani de la Revolutie!!!

Imi aduc aminte ca pe tot parcursul scolii, inainte de ‘89, orice nou profesor, poate cu putine exceptii, deschidea catalogul invers. Ba chiar invatasem sa apreciez si numarul secundelor pana ajungea la profesia si locul de munca al parintilor mei. Fiind a 4 a in ordinea alfabetica, profesorul ridica privirea destul de repede pentru a face legatura intre chipul meu si eventualele curiozitati/posibilitati/relatii/beneficii pe care le imagina legat de apartenenta alor mei la o anume clasa sociala.

Prin ce a trecut Andreea Berecleanu în copilărie

Scoala primara, gimnaziala si Liceul Ion Creanga erau “de protocol”, fiind conduse de Maria Postelnicu, sotia ministrului de interne din acea perioada. Eu eram o oaie ratacita si spre surprinderea tuturor, ai mei nu erau nici membri de partid! Asta nu mi-a stirbit niciodata din popularitatea si simpatia din partea colegilor si profesorilor. Ca e acel “ceva” ce nu poate fi cumparat ci doar masurat in clipe unice, care raman pentru o viata. Asa incat, si astazi cand ma intalnesc cu fosti colegi, ne bucuram de amintirile noastre fantastice”, a scris Andreea Berecleanu pe Facebook.

În ceea ce privește situația actuală, vedeta susține că nu i se pare deloc ”elocvent” ca locurile de muncă ale părinților să conteze când vine vorba de învățământ. Totodată, ea a mai subliniat faptul că notele pe care profesorii le dau trebuie să reflecte cunoștințele elevului și nicidecum posibilitățile materiale ale familiei.

Revenind la stirea de azi, nu mi se pare elocvent sa existe inca acest obicei legat de job-ul parintilor. La scoala toti suntem egali, iar educatia profesorilor trebuie sa fie o continuare neconditionata a celor 7 ani de acasa. Notele, de asemenea, trebuie sa reflecte doar stiinta elevului, nu salariul sau posibilitatile materiale ale parintilor. Anomaliile unor obiceiuri de altadata trebuie sa ia sfarsit, la fel si unele mentalitati”, a mai adăugat aceasta.

La finalul postării, vedeta a fișat un link cu o știre potrivit căreia ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu își dorește ca profesorii să nu mai poată cere elevilor date despre locul de muncă al părinţilor. De asemenea, nu se va mai face nicio diferenţiere între copiii vaccinaţi şi nevaccinaţi.