Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank AG a extins miercuri până la jumătatea anului 2020 mandatul lui Andreas Treichl de preşedinte al Board-ului director al grupului austriac, informează un comunicat al băncii remis joi AGERPRES.



Friedrich Rödler, preşedintele Board-ului de supraveghere al Erste Group, a subliniat că decizia instituţiei a fost luată pentru 'a se asigura că Erste Group, avându-l la conducere pe Andreas Treichl, îşi va continua parcursul de succes într-un mediu competitiv care se modifică constant şi este continuu sub presiunea autorităţilor de reglementare'.



'Sunt foarte încântat că Andreas Treichl a acceptat prelungirea mandatului. El a demonstrat, în special în ultimii ani, cât de important este să adopţi decizii clare, o strategie constantă şi să adaptezi în mod constant compania la solicitările noilor clienţi', a adăugat Rödler.



Andreas Treichl îşi va păstra funcţia de director general al Erste până la 30 iunie 2020.



Andreas Treichl, în vârstă de 63 de ani, a fost numit în funcţia de director general al Erste Group Bank AG în 1997. Sub conducerea sa, grupul a devenit unul dintre cei mai importanţi creditori din Europa Centrală şi de Est (CEE), cu peste 16 milioane de clienţi.



În primul semestru din 2015, profitul net al Erste a urcat 487,2 milioane de euro iar indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a ajuns la 11,3%. Venitul operaţional a scăzut cu 0,7% în primele şase luni din acest an, la 3.399,4 milioane de euro, pe fondul menţinerii unui nivel scăzut al dobânzilor în CEE, în timp ce profitul operaţional s-a situat la 1.502,6 milioane de euro.



Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu aproximativ 45.000 de angajaţi, care deservesc 16,6 milioane de clienţi în 2.900 de agenţii din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de peste 16 miliarde euro.AGERPRES