Astfel, până la finalul sezonului estival, pe Litoral vor acţiona echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABA D-L) şi din cadrul celorlalte administraţii bazinale din ţară, împreună cu jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Aceştia vor fi coordonaţi de un inspector de gospodărire a apelor din cadrul Inspecţiei Apelor – ANAR, potrivit Agepres. 

"În conformitate cu OUG nr.19/2006 (actualizată) privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, echipajele de control vor verifica modul de desfăşurare a activităţilor turistice pe plajă, având în vedere că ABA D-L are în derulare un număr de 283 contracte comerciale şi 53 de contracte în stadiul de adjudecare. Lungimea totală de plajă administrată de ABA D-L este de 68,6 km (Vama Veche – Năvodari)", potrivit comunicatului. 

Reprezentanţii ANAR explică faptul că decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în urma verificărilor întreprinse de Inspecţia Bazinală din cadrul ABA D-L la sectoarele de plajă amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafeţelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat existenţa unor construcţii provizorii (demontabile) în diferite stadii de execuţie fără a fi autorizate, dar şi folosirea plajelor reabilitate în scop turistic. Toţi operatorii de plajă aflaţi în această situaţie au primit notificări pentru remedierea imediată a neregulilor, mai scrie Agerpres. 

Totodată, comunicatul informează că, prin decizia directorului general al ANAR, Nicolae Bărbieru, a fost aprobată solicitarea de suspendare din funcţia de director al ABA D-L a domnului George Papari. Atribuţiile de director al ABA D-L au fost preluate de Adrian Chera, director tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice în cadrul instituţiei.