"Am găsit o diferență de 1.596,72 lei la PUB 18. L-am întrebat pe ospătar unde sunt banii, iar el ne-a zis că i-a dat administratorului. I-am zis să prezinte dispoziția de plată, iar el n-avea niciuna. După control, a venit administratorul cu o dispozitie de plată într-un singur exemplar, pe care, cel mai probabil, abia o scosese la imprimantă. Au mai rămas descoperiți 3,28 lei", au precizat surse de la Antifraudă pentru economica.net.

"Ne-au mai spus că au făcut circa 1000 de astfel de controale și că au închis doar 200 de firme, altele primind doar amenzi. Întrebați cum au făcut diferența între închiderea firmei și amendă, reprezentanții Antifraudă spun că există liste cu firmele cu risc ridicat de evaziune, iar PUB 18 era printre ele. "Au deschis de 20 de ani în Regie. Se închideau de mult dacă aveau veniturile pe care ni le comunică nouă", au conchis oficialii.

Săptămâna trecută, poza cu afişul de la intrarea în PUB 18, pe care scrie "ANAF a depistat nedeclaraţi 3,28 lei!", s-a răspândit viral pe internet.

În urmă cu o săptămână, ANAF  a închis mai multe localuri din Regie, între care PUB 18, Roxy Pub și mai multe șaormerii. În prima parte a lunii martie, au fost închise mai multe localuri din nordul Capitalei.

 

Șeful ANAF, Gelul Diaconu, a declarat că nu există un prag de la care Fiscul acceptă evaziunea, trebuind să fie combătută atât marea, cât și mica evaziune.