"În perioada 28-29 decembrie 2015, au fost desfăşurate primele acţiuni de verificare la un număr de 392 contribuabili, cu implicarea în medie zilnică a unui număr de 400 inspectori antifraudă", informează un comunicat al ANAF.

Urmare acţiunilor respective au fost aplicate 95 amenzi contravenţionale în valoare de 490.000 lei şi confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 7.287 lei, din care sume (numerar) în valoare de 4.610 lei şi bunuri în valoare de 2.056 lei.

"Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii unui contribuabil pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal la salonul de evenimente care nu fusese nici declarat ca punct de lucru la organul fiscal competent şi a 2 contribuabili pentru deţinerea de băuturi alcoolice fărăr a fi marcate conform prevederilor legale", menţionează documentul citat.

De asemenea, în vederea continuării verificărilor, pentru un număr de 9 contribuabili s-a solicitat prezența la sediul direcțiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă.