Decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

Ionuţ Mişa a fost numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Ionuţ Mişa a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor Publice în Cabinetul Mihai Tudose. 

Printr-o altă decizie a premierului, Mirela Călugăreanu a fost eliberată din funcţia de preşedinte al ANAF. 

Toată conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost schimbată.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat miercuri că există o propunere făcută către premierul Viorica Dăncilă de numire a lui Ionuţ Mişa în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). 

Întrebat despre demiterea a 25 de şefi ANAF, Teodorovici a spus: "În mod normal, nu comunicăm decât ceea ce apare în Monitorul Oficial, dar pot să vă confirm doar faptul că este o propunere făcută către doamna prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa în funcţia şef la ANAF". 

Potrivit ministrului, evaluări trebuie să fie făcute în permanenţă, pentru că ANAF este o structură extrem de importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economie în această ţară şi nu numai. "Viitoarea conducere va veni cu un program clar de măsuri de schimbare a situaţiei, de idei şi soluţii care să ducă la o abordare mult mai corectă, eficientă şi nu numai, şi acel dialog cu mediul economic şi cu fiecare contribuabil aşa cum trebuie să fie", a declarat Teodorovici, la Parlament. 

"Discutăm despre întreaga situaţie, în momentul în care apare în Monitorul Oficial decizia de numire a dlui Ionuţ Mişa ca şef al ANAF, după aceea discutăm şi despre argumentele care au stat la baza deciziei", a completat ministrul Finanţelor. 

AGERPRES