Operațiune lui Dragnea se pare că a provocat foarte multe probleme. Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) susține că măsura luată de Fisc nu este cea mai bună variantă pentru a combate evaziunea fiscală pe acest palier.

Potrivit FORT, anagajații ANAF nu fac față controalelor. Sute de camioane încărcate cu fructe şi legume stau zeci de ore pentru a fi verificate de autorități, lucru ce afectează activitatea transportatorilor.

„Transportatorii ce prestează servicii specifice sunt puşi astfel în imposibilitatea de a onora contractele sau de a-şi putea programa activitatea în timp util, ţinând cont de faptul că este imposibil de estimat când camionul poate fi ‘eliberat’ pentru o nouă cursă”, se precizează în comunicatul FORT.

Federaţia Operatorilor Români de Transport susține că această metodă nu este adaptată sub nici o formă contextului operaţional specific transportului de mărfuri perisabile şi conduce la pierderi atât la nivelul transportatorilor, cât şi pentru clienţii acestora.

Oficialii solicită găsirea unei alte metode care să nu afecteze operatorii.

FORT reamințește faptul că ”în comerţul ilicit cu legume/fructe sunt implicate sute de autoturisme cu capacitatea sub 3,5 tone, nelicenţiate pentru activitatea de transport, care tranzitează zilnic, nestingherite, graniţele României, comercializând 100 % ‘la negru’ produsele în pieţe fără a deţine acte de provenienţă sau de însoţire a acestora, iar un exemplu concret în acest sens este chiar piaţa ‘Pucheni’ din zona Ferentari”.