'Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat un lanţ de 70 de firme controlate de doi fraţi de origine turcă, prin intermediul cărora, din 2013 până în prezent, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 31 de milioane de euro (circa 140 de milioane de lei). Concret, în principal din Turcia şi China se importau bunuri (produse textile, mase plastice, detergent, produse chimice, electronice şi electrocasnice) şi se declarau preţuri mult subevaluate. Ulterior, mărfurile se comercializau fără acte de provenienţă în complexuri specializate în comerţul angro, sau, prin firme tip 'fantomă', către distribuitori sau mari retaileri', se precizează în comunicatul ANAF.

În cauză au fost sesizaţi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care, în data de 26.06.2015, au dispus efectuarea de percheziţii în complexurile comerciale Dragonul Roşu, China Town, Sam Expo şi Smart Expo. La această acţiune participă 120 de inspectori antifraudă împreună cu efective de poliţişti şi jandarmi.

'Demersurile de cooperare interinstituţională între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi DGAF au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens', se mai arată în comunicat. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: