Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei în Guvernul PSD, a lansat un atac la adresa lui Stelian Ion, după ce acesta a venit cu acuzații grave în momentul în care a fost revocat de Florin Cîțu.

Anunțul Anei Birchall

„Domnule Stelian Ion dacă se dovedește că avizul dat astăzi pe OUGAnghel Saligny” are aceleași observații de fond pe care le știți și dvs. încă din 17 august aveți decența să va dați demisia din Parlament și să vă cereți scuzele pe care le datorați colegelor și colegilor din Direcția de Avizare din MJ?

Vă solicit să mă contraziceți public, dacă aveți curaj, și să răspundeți, tot public, dacă ați știut sau nu , încă din dată de 17 august, de observațiile direcției de avizare din MJ la proiectul OUG „Anghel Saligny”, venit în analiză la MJ în draft așa cum este practică în baza colaborării loiale interministeriale?
Va spun eu: ați știut încă din 17 august și nu numai că ați știut de aceste observații dar ați și refuzat să le trimiteți initatorului OUG că să poată să le analizeze și să le accepte sau să le refuze, așa cum spune legea! Oare cum se numește, legal și moral, această acțiune a dvs. de a le ține blocate la mapa? Așa că lăsăți smiorcăiala și campania asta de victimizare absolut penibilă și nu mai aruncați cu noroi în MJ! E suficient cât rău ați făcut MJ fiind ministrul cu un superb raport de activitate ZERO!
P.S. Revin cu rugămintea să se comenteze argumentat, pro sau contra, la subiectul postării iar trolii, postacii să se abțină să se mai facă de râs!

De ce ar fi fost de fapt remaniat Stelian Ion

Remanierea lui Stelian Ion, ministrul Justiției, a fost prezentată de USR PLUS drept un atac din partea premierului Cîțu, pe motiv că acesta nu dorea desființarea Secției Speciale. Dar Stelian Ion l-a acuzat ulterior pe președintele Iohannis că motivul remanierii sale a fost acela că dorea să declanșeze pe repede înainte numirea noilor procurori șefi la DNA, DIICOT și Parchetul General. Iohannis se aștepta să fie consultat de fostul ministru al Justiției, ceea ce nu s-a întâmplat.

”Am încercat să iau legătura cu domnia sa, dar nu a răspuns”, a fost replica lui Stelian Ion.

Însă surse din coaliție au declarat pentru VoxPublica.ro că Dan Barna era direct interesat ca Stelian Ion să grăbească numirea procurorilor-șefi.

”Barna își dorea numirea unor noi șefi la Parchete din punctul lui de vedere, care să corespundă nevoilor sale. El este implicat într-un dosar penal la DNA cu fonduri europene și evident că vrea ca el să fie îngropat. Și cum se poate asta? Simplu: dacă procurorul-șef nu-i dă drumul și îl ține la sertar, metodă clasică dacă vrei să adormi o anchetă penală. Am văzut cu 10 august ce au făcut. Stelian Ion nu a mișcat nici cu un milimetru o investigație în care era cel mai simplu să demonstrezi vinovații.

Aici, probele au fost cu miile, filmări, poze, mărturii etc., dar în 7 luni Ministerul Justiției nu a mișcat un deget. Așa și cu dosarul penal al lui Dan Barna cu fonduri UE. Un procuror-șef pe gustul său ar fi făcut ce trebuie. Klaus Iohannis a aflat de acest plan și a fost de acord cu blocarea numirii procurorilor-șefi așa cum o doreau Stelian Ion și Dan Barna. Dacă nu credeți, vorbiți cu oamenii din Ministerul Justiției și veți afla ce se ascunde în spatele acestui scandal pe tema numirii procurorilor-șefi”, au declarat surse din coaliția guvernamentală.

DLAF a anunțat în luna mai că a trimis la DNA dosarul privind afacerea cu fonduri europene în care au fost implicați Dan Barna și sora acestuia. Președintele USR PLUS a anunțat că a solicitat notă de constatare de la DLAF, deoarece el nu a fost informat în legătură cu acest demers și a subliniat că el nu face parte din grupul de 4 persoane acuzate în acel dosar.

Sursă foto: INQUAM Octav Ganea