Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ana Birchall, fost ministru al Justiției din partea PSD, a lansat un atac dur la adresa Ralucăi Turcan, în contextul în care ministrul Muncii a încurcat punctele cardinale atunci când a vorbit despre judeţul Vaslui.

Mai exact, fostul membru al executivului social democrat afirmă că „a devenit o modă” printre politicieni să vorbească peiorativ despre acest judeţ. În acest context, Ana Birchall îi recomandă ministrului ca „pe lângă câteva ore de geografie, să meargă pe Valea Tutovei unde ar primi o adevărată lecţie de istorie de la răzeşii lui Ştefan cel Mare”.

Totodată, fostul ministru susține că politicienii nu au habar de acest județ și nici de problemele reale cu care acesta se confruntă. Ana Birchall a mai precizat că ar fi indicat ca ministrul să vină cu propuneri concrete pentru crearea locurilor de muncă, dar și pentru investiții în contextul în care județul nu are prea multe resurse naturale.

”Mă îndoiesc că doamna Trucan a fost vreodată în Vaslui

„A devenit aşa o modă printre politicieni, şi nu numai, să vorbească peiorativ despre judeţul Vaslui deşi habar nu au de acest judeţ, de vasluieni sau de problemele reale cu care se confruntă acest judeţ. Mă îndoiesc că doamna Turcan (sau alţii care şi-au făcut un obicei din a invoca judeţul Vaslui ca exemplu la orice este rău în ţara asta) a fost vreodată în Vaslui mai mult de câteva ore, în trecere, şi şi atunci probabil că a fost la vreo acţiune politică! (…)

Poate doamna Turcan vorbeşte cu colegul de guvern şi de coaliţie domnul ministru al economiei Năsui şi vin cu propuneri concrete de măsuri pentru a crea locuri de muncă, pentru a facilita investiţiile într-un judeţ care nu are prea multe resurse naturale”, a afirmat Ana Birchall.

De menționat este faptul că, precizările Anei Birchall vin după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan a vorbit la Digi24 despre raportul angajaţi-pensionari în diferite zone din ţară. În momentul în care a vorbit despre judeţul Vaslui, ministrul Turcan a localizat judeţul în Est, Nord-Est, Nord-Vest, pentru ca mai apoi să se refere la judeţele Teleorman şi Dolj.