Prim-ministrul Florin Cîţu a vorbit despre Raluca Spoeală, șefa direcției de avizare din Ministerul Justiției. Mai exact, premierul a făcut referire la informația că aceasta a fost schimbată joi din funcție imediat după preluarea funcției de ministru interimar de către Lucian Bode. Cîțu a contrazis această știre, susținând că ea ar fi plecat pentru că așa și-ar fi dorit.

Mai mult, Florin Cîțu a susținut că ar trimite Corpul de control pentru a vedea cum a fost posibil ca documente oficiale să iasă din minister.

“Nu este adevărat, domnul ministru are toate dovezile. El vă va arăta că nimeni nu a fost schimbat. A fost o schimbare la cerere. (…) Acum totul este foarte transparent şi se vede foarte bine. Eu aş face altceva, dacă aş fi domnul ministru. Aş trimite corpul de control să văd cum ies documente oficiale din minister – dar asta aş face eu, acum vedem ce va face domnul ministru – şi cine este responsabil, pentru că este încălcarea legii, să scoţi documente oficiale din minister”, a arătat Cîţu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului, după şedinţa BPN al PNL.

Solicitare urgentă către Florin Cîțu

Reacția lui Cîțu vine și pe fondul declarațiilor făcute de liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu. Acesta le-a solicitat lui Florin Cîţu şi ministrului Lucian Bode să oprească “abuzurile de la Ministerul Justiţiei”. El a adăugat că USR PLUS a aflat că abia joi seara a ajuns la Ministerul Justiţiei originalul ordonanţei pentru aprobarea Programului “Anghel Saligny”.

În plus, astăzi a apărut informația că Lucian Bode, a schimbat-o din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, decizia având legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul Anghel Saligny, susţin surse din minister. Coform surselor citate, în locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oţel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcţiei de avizare la începutul lunii aprilie, susţin sursele citate.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook