‘Este foarte probabil ca de mâine să se instituie starea de urgenţă, dar nu s-a luat încă o decizie’, a relatat postul RBK-Ukraini.

Reuniunea are loc la reşedinţa de la ţară a preşedintelui ucrainean, după cum a precizat agenţia Itar-Tass, citată de EFE.

AFP transmite, pe baza unui comunicat de presă al poliţiei, că uriaşul miting de la Kiev s-a soldat deja cu rănirea a cinci poliţişti, care au fost loviţi de buldozerul folosit de demonstranţi pentru a se apropia de sediul preşedinţiei.
Peste 100.000 de ucraineni au răspuns duminică apelului lansat de opoziţie şi participă la o manifestaţie de protest contra deciziei preşedintelui Viktor Ianukovici de a nu semna, la summitul de la Vilnius, Acordul de Asociere la UE, transmit Reuters şi AP.
Agenţiile comentează că aceasta este de departe cea mai mare demonstraţie care are loc în Kiev de la Revoluţia Portocalie din 2004.

Arborând drapele ale Ucrainei şi Uniunii Europene şi purtând lozinci contra preşedintelui şi guvernului, manifestanţii au intrat în Piaţa Independenţi, deşi autorităţile au interzis demonstraţiile în acest perimetru până în data de 7 ianuarie.

‘Revoluţie’, ‘Ruşine’, ‘Ucraina este Europa’, scrie pe unele dintre pancartele ce pot fi văzute la miting, aminteşte AFP. Mulţi demonstranţi poartă pe piept o insignă pe care scrie ‘Nu am venit ici pentru bani!’, relatează EFE.

Ministrul de interne, Vitali Zaharcenco, a avertizat că poliţia va reacţiona în cazul oricăror tulburări şi a afirmat că Ucraina nu se numără printre state precum Libia şi Tunisia, în care revoltele populare au dus la răsturnarea conducerii ţării, informează Reuters.

SURSA: Agerpres