Senatorul liberal Florin Cîțu dezvăluie joi amploarea jafului din bani publici făcut de administrația PSD, prin intermediul unui mesaj postat pe internet.

”Un președinte al unui consiliu de supraveghere pentru o companie de stat medie câștigă, bani în buzunar, 7000 de lei. Asta pentru că participă la o SINGURĂ ședință pe lună. Iar un președinte al unui consiliu de administrație, în aceeași companie, câștigă în jur de 8000 de lei. Directorul unei astfel de companii poate să câștige lunar în jur de 15000 de lei.

Aceste salarii sunt plătite în companii de stat care oricum sunt verificate în fiecare an de Curtea de Conturi. Altfel spus, indiferent dacă au profit sau pierderi și datorii de zeci de miliarde lei (situație în care se află astăzi majoritatea companiilor de stat) aceste companii plătesc, în interpretarea legii de către PSD, salarii care reprezintă aproape 50% din cheltuieli.

O simplă analiză după numele persoanelor care conduc aceste companii arată că TOȚI sunt oamenii PSD-ului. În acest moment sunt aproximativ 5000 de psd-iști în aceste poziții. Dar dacă ne uităm la experiența acestora și la CV-urile lor, atunci ne dăm seama de dimensiunea dezastrului și a jafului din banul public”, a scris liberalul pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu face referire la Legea 111/2016, care prevede că există un sistem dualist de conducere al companiilor de stat. Astfel, pe lângă cei aproximativ 10 directori executivi și până la 9 membri în consiliul de administrație mai apar și între 9 și 11 membri în consiliul de supraveghere.

Totuși, acest sistem dualist nu asigură o conducere profesionistă, cel mai recent exemplu fiind scandalul de la Transelectrica, companie de stat care a fost condusă timp de opt luni de un individ numit de ministrul Economiei, Niculae Bădălău, despre care s-a dovedit că nu are studii superioare.

Puteți citi mai jos întreaga postare a lui Florin Cîțu: