Accentele puse pe realizarea de proiecte de energie solară sau eoliană lasă din nou locul platformelor petroliere şi extracţiei de gaze naturale. Chiar dacă majoritatea americanilor încă sprijină dezvoltarea de surse alternative de energie, numărul celor care consideră că aceasta este prioritatea în energie a scăzut cu 18% în ultimul an. Între timp, numărul persoanelor care văd o prioritate în extracţia de petrol, cărbune şi gaze naturale a crescut cu 35%.

În aprilie 2010, deversările de petrol de la Deepwater Horizon din Golful Mexic au împins gradul de susţinere al exploatărilor petroliere realizate în larg la un minim istoric de 44%. Doi ani mai târziu, numărul a crescut la 65%, aproape de vârful ultimilor patru ani.

Americanii au avut mereu păreri împărţite în privinţa energiei nucleare, iar gradul de susţinere a scăzut la cel mai mic nivel după dezastrul nuclear de la Fukushima (Japonia), de anul trecut. De atunci, numărul persoanelor care sprijină creşterea utilizării energiei nucleare a sărit la 49%.

Vedeţi mai jos un infografic de excepţie cu privire la viziunea americanilor asupra surselor de energie.

Click pentru mărire

SURSA: Column Five