Mai mult de o treime dintre familiile americane (34 %) afirmă că nivelul lor de viaţă este mai puţin bun decât în urmă cu cinci ani, când criza financiară şi imobiliară a aruncat ţara în cea mai severă recesiune de la Marea Depresie.

Altă treime (34 %) arată că nivelul său de viaţă a rămas acelaşi, în timp ce 30 % dintre persoanele intervievate afirmă că au progresat.

Acest 'Raport asupra bunăstării economice a cuplurilor americane' publicat de Banca centrală se bazează pe răspunsurile a 4.100 de persoane intervievate în perioada septembrie-octombrie 2013.

Aproximativ un american din doi (42%) afirmă că, din cauza crizei, a trebuit să întârzie o cheltuială sau o cumpărătură majoră, iar 18% recunosc că au amânat o decizie majoră – ca, de pildă, o pensionare – din cauza conjuncturii economice.

Totuşi, 60 % dintre familiile americane estimează că 'trăiesc confortabil'. Dar sunt şi 61 % care consideră că venitul lor nu va creşte în următoarele 12 luni, în timp ce 16% se tem ca el să nu scadă. AGERPRES