Compania controlată de magnatul Carlos Slim a precizat că a obţinut linii de credit de la o serie de mari instituţii financiare, adăugând că oferta sa de preluare ar urma să fie lansată luna viitoare. De asemenea, America Movil va trimite un memorandum de ofertă către Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Olanda (AFM).

America Movil deţine în prezent 29,77% din capitalul social al KPN iar la începutul acestei luni şi-a anunţat intenţia de a face o ofertă publică pentru restul acţiunilor la un preţ de 2,4 euro pe acţiune.

Însă oferta America Movil ar putea să vină prea târziu pentru a influenţa vânzarea diviziei din Germania a KPN. Compania olandeză a informat că va organiza pe data de 2 octombrie o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru a vota vânzarea operatorului german E-Plus către Telefonica pentru 8,1 miliarde de euro. KPN a precizat că doar cei care deţin acţiuni KPN la data de 4 septembrie vor putea să voteze la adunarea generală.

Pe lângă pachetul la KPN, America Movil deţine şi un pachet de 23% din acţiunile Telekom Austria. Analiştii speculează că după preluarea KPN, compania lui Carlos Slim ar putea face acelaşi lucru şi pentru Telekom Austria.
Sursa: Agerpres