Doi suspecţi au fost reţinuţi, indică poliţia din Dallas. Unul dintre ei s-a predat autorităţilor, iar celălalt a fost reţinut în urma unui schimb de focuri cu membri ai SWAT, forţa de intervenţie a poliţiei americane, precizează un comunicat al forţelor de ordine din Dallas, postat pe Twitter.

Un pachet suspect a fost descoperit în apropiere de locul unde se afla al doilea suspect, se mai spune în comunicat, care adaugă că o echipă de deminare este pe cale să intervină.

Şeful poliţiei din Dallas, David Brown, a indicat într-un comunicat că doi lunetişti au tras asupra a 11 poliţişti de pe o poziţie la înălţime în timpul unei manifestaţii.

"În cursul serii, aparent doi lunetişti au deschis focul asupra poliţiştilor de pe o poziţie la înălţime în timpul unei manifestaţii. Patru poliţişti au decedat pe loc, iar un al cincilea a murit la spital. Alţi doi sunt pe cale de a fi operaţi şi trei sunt în stare critică", a indicat şeful poliţiei acestui oraş din sudul SUA, David Brown, citat de AFP.

Echipe de intervenţie ale poliţiei SWAT au fost desfăşurate la faţa locului. Martori citaţi de media locale au afirmat că au auzit 12 focuri de armă care sunau ca şi cum ar fi fost trase de armă semiautomată. "Tirurile proveneau de pe un acoperiş", a declarat un participant la manifestaţie postului de televiziune KTVT.

Înregistrări video publicate pe reţelele de socializare arătau manifestanţi care defilau în momentul declanşării focurilor de armă.

Manifestaţia din Dallas făcea parte din mai multe acţiuni de protest organizate pe întreg teritoriul SUA în semn de protest faţă de moartea a doi bărbaţi de culoare, ucişi de poliţie în cursul săptămânii, unul în Louisiana, în sud şi altul în Minnesota, în nordul Statelor Unite.