Guvernul Statelor Unite a anunţat că va suspenda luni programul „Bani pentru Rable”, bugetul de trei miliarde de dolari alocat măsurii de stimulare a vânzărilor pe piaţa auto fiind epuizat la numai o lună de la lansarea iniţiativei, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Autorităţile din SUA au oferit, de la 24 iulie, o subvenţie de 4.500 de dolari fiecărui american care a achiziţionat un autoturism nou, economic, casând unul vechi.

Programul se va încheia luni, 24 august, la 20:00, ora Washingtonului, iar orice client care doreşte o primă de casare trebuie să depună dosarul şi cererea de a fi admis în program până la acest termen.

Una dintre cele mai populare iniţiative ale administraţiei Obama

Măsura a oferit un sprijin substanţial industriei auto americane, afectată sever de recesiune şi de criza financiară, şi este una dintre cele mai populare iniţiative ale administraţiei Obama.

În ultimele săptămâni, atât Ford Motor, cât şi General Motors (GM), cei mai mari constructori de automobile din SUA, au majorat ţintele de producţie, iar GM a chemat angajaţii la ore suplimentare pentru a face faţă cererii.

Tutuşi, natura temporară a programului ridică întrebări în ceea ce priveşte perspectivele pieţei auto în următoarele luni, fiind aşteptate scăderi puternice ale vânzărilor.

SURSA: Mediafax