Protestatarii din 10 august, care au fost amendați atunci, au câștigat în instanță și au încercat să-și recupereze sumele, însă Jandarmeria a refuzat să plătească, iar un executor judecătoresc s-a implicat în recuperarea sumelor respective, scrie playtech.ro. Pe lângă sumele pe care trebuie să le returneze oamenilor, Jandarmeria are de plătit și cheltuielile de judecată.

Blocarea conturilor s-a petrecut după ce instanțele au decis ca protestatarii să primească înapoi cheltuielile de executare, taxe de timbru și onorariile avocaților, acestea nefiind plătite până acum.

Președintele asociației „Evoluție în Instituție”, care s-a ocupat de recuperarea sumelor, a explicat pentru ziare.com că, după câștigarea primelor procese, Jandarmeria a refuzat inițial să plătească aceste cheltuieli.

„Au inceput sa plateasca abia dupa ce ne-am dus la un executor judecatoresc. Deci banii acestia reprezinta cheltuielile cu executarea pentru primele cheltuieli de judecata pe care le-au platit ei” explica Dide.

Dide susține că va depune plângeri penale și pe numele tuturor celor care au aplicat amenzile respective: „Deci el a abuzat de dreptul lui de a aplica sanctiuni si, ca urmare a acestui abuz, el a prejudiciat statul cu 714 lei de exemplu, pe proces. Cam asta este media. Si o sa fac vreo 50 de plangeri, cam atatea avem. Dar oricum noi intentionam sa mai deschidem procese ca sa scoatem cheltuieli de judecata.”