Poliţiştii au dat, de la începutul anului, 72 de sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei, majoritatea fiind pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţia de a întreţine drumurile pe timp de iarnă. Alte şapte asemenea sancţiuni au fost date joi, scrie news.ro.
 
Potrivit Poliţiei Române, de la începutul anului şi până în 22 ianuarie, poliţiştii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei.
 
Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au fost sancţionate şi neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum şi nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.
 
Aceste măsuri au fost luate de poliţiştii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum şi de poliţiştii din judeţele Sălaj, Satu Mare, Argeş, Bihor, Cluj, Maramureş, Alba, Arad, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Vaslui, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Giurgiu şi Vrancea.
 
Conform sursei citate, cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmboviţa (10) şi Cluj (8).
 
De asemenea, joi, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.620 de lei (două sancţiuni în judeţul Călăraşi şi câte una în Bucureşti şi în judeţele Buzău, Ialomiţa, Gorj şi Harghita).