Au fost verificate 206 unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Controalele s-au desfăşurat în 88 de restaurante, 5 pizzerii, 19 unităţi tip fast-food, 6 braserii, 16 unităţi tip bufet, 17 baruri, 2 snack baruri, 2 unităţi tip bistro, 2 cantine din tabere şcolare, 1 pensiune, 22 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 4 rulote, 1 tonetă de îngheţată şi 1 autoutilitară.

Au  fost  constatate neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare ale acestora. În urma  constatării au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.000 de lei.

În aceaşi perioadă, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 15 kilograme de produse alimentare nepotrivite pentru a fi consumate.