De asemenea, au existat, în aceste patru zile ale evenimentului muzical desfăşurat în Cluj-Napoca, şi 45 sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 92.937 lei şi 20 avertismente scrise. În domeniul situaţiilor de urgenţă, 1.716 persoane au primit îngrijiri de prim-ajutor şi asistenţă medicală în spitalul mobil, în punctele fixe pentru prim-ajutor şi prin intermediul celor 11 echipe mobile de paramedici, ce au patrulat în toate locaţiile unde au loc activităţi ale festivalului, arată date oficiale.

De asemenea, în 44 cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, dar afecţiunile înregistrate au fost în general remediate pe loc.

Conform comunicatului, nu au fost sesizate situaţii care să impună intervenţia patrulelor mobile de prevenire şi stingere a incendiilor din perimetrul festivalului, pe durata desfăşurării acestuia.

Asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică a implicat angrenarea a peste 1.200 de jandarmi, poliţişti, pompieri şi piloţi ai Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca. (Sursa: Agerpres)