„Poliţia Rutieră Giurgiu a desfăşurat vineri, cu aprobarea şi sub coordonarea IGPR, o acţiune de control pe raza judeţului, cu preponderenţă pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, unde au fost înregistrate în primele opt luni ale anului patru accidente grave cu doi morţi şi doi răniţi grav. Viteza, neacordarea de prioritate, depăşirea neregulamentară, plus consumul de alcool sunt principalele cauze ale producerii acestor accidente rutiere, motiv pentru care acestea au fost şi priorităţile poliţiştilor rutieri în acţiunea desfăşurată astăzi”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Giurgiu, comisarul şef Marian Popescu. 

Conform Agerpres, toate echipajele de poliţie care au acţionat pe DN 5 au fost dotate şi cu radare mobile, iar în sprijinul poliţiştilor giurgiuveni au venit şi cei de la IPJ Ilfov care au acţionat cu True-Cam, cel mai nou tip de radar din dotarea Poliţiei Rutiere. 

În urma acţiunii de vineri au fost aplicate „110 sancţiuni numai pentru depăşirea vitezei şi zece sancţiuni pentru lipsa documentelor, deficienţe la sistemul de lumini sau nepurtarea centurii de siguranţă, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 69.690 de lei”.