'În principiu, toţi partenerii noştri, cel puţin la nivel de experţi, ştiu că Rusia are astfel de arme. Dar una este să se cunoască aceasta la nivel de experţi şi cu totul altceva este ca (celelalte ţări) să se convingă că ele există cu adevărat şi că sunt într-adevăr de foarte înaltă calitate. Avem specialişti foarte bine instruiţi şi pregătiţi care să le poată utiliza în mod sistematic. Şi, nu în ultimul rând, Rusia are voinţa de a folosi aceste arme în cazul în care aceasta corespunde intereselor naţionale ale statului şi poporului rus', a declarat Vladimir Putin, în interviul acordat cunoscutului jurnalist Vladimir Soloviov.

Federaţia Rusă a folosit în Siria arme de înaltă precizie împotriva Statului Islamic. Flotila rusă din Marea Caspică a lansat rachete de croazieră împotriva teroriştilor, scrie RIA Novosti.

'Aceste rachete au intrat în serviciu în 2012. Raza lor de acţiune este de 1.500 km, dar acestea sunt desigur arme high-tech, de înaltă precizie. Intenţionăm să reutilăm forţele noastre armate nu doar cu astfel de rachete, ci şi cu echipamente moderne terestre, cu alte echipamente aeriene. Acestea sunt sisteme complexe şi (…) sunt şi eficiente', a afirmat liderul rus.

Putin a indicat că rachetele lansate din Marea Caspică împotriva teroriştilor au făcut 147 de rotaţii la o altitudine între 80 şi 1.300 de metri, iar viteza lor a fost comparabilă cu cea a unui avion cu reacţie. La replica moderatorului că serviciile secrete americane au anunţat că unele din rachetele de croazieră ruse au deviat de la ţintă şi au căzut în Iran, preşedintele Putin a spus: 'Serviciile de informaţii americane sunt cele mai bune din lume, dar nici ele nu ştiu totul'.

'Serviciile secrete americane sunt cele mai bune din lume, dar să nu aruncăm cu piatra în ele. Sunt dintre cele mai puternice, dar nici ele nu ştiu totul şi nici nu trebuie să cuno