Nicola Sturgeon amenință cu faptul că va sta tot ce îi stă în putință pentru organizarea unui referendum de independență din cauza Brexit-ului. Premierul scoțian spune că va recurge la schimbarea legislației penttru ca scoțienii să poată vota.

„Scoţienilor ar trebui să li se ofere şansa să voteze din nou asupra independenţei până în anul 2021, în situaţia în care Brexitul va avea loc”, a precizat prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon, citat de Daily Mail.

„O alegere între Brexit şi viitorul Scotiei ca stat european independent ar trebui să fie oferit atâta timp cât acest parlament va mai există”, a declarat Nicola Sturgeon, într-un discurs susţinut la Edinburgh, capitala Scoţiei.

„Acum nu este momentul pentru un nou referendum de independenţă a Scoţiei”, a spus Theresa May.

Scoțienii au nevoie de acordul premierului britanic pentru a organiza un referendum în acest sens. Referendumul pentru independență nu poate fi organizat în mod legal fără acordul Theresei May.

Scoțienii au votat în 2014 dacă să se rupă sau nu de Marea Britanie. La momentul acela 55% din electorii Scoției au ales să nu se desprindă de Marea Britanie. După mai bine de 300 de ani, Scoția ar putea să devină independentă.

La referendumul pentru Brexit, un procent de 62% dintre scoţieni au votat pentru rămânarea în Uniunea Europeană.