Declaraţiile candidatului proeuropean au loc în timp ce acesta se pregăteşte de ultima săptămână de campanie înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care se va confrunta cu preşedinta de extremă-dreapta a Frontului Naţional.

Marine Le Pen s-a bazat pe o retorică eurosceptică şi a promis inclusiv organizarea unui referendum cu privire la poziţia Franţei în Uniunea Europeană.

Aceasta a câştigat sprijin electoral în special în zonele rurale şi industriale, unde a promis că va prelua controlul asupra graniţelor şi va pune capăt imigraţiei, fie legală sau ilegală, în Franţa.

”Sunt un proeuropean, am apărat constant în timpul acestor alegeri ideea şi politicile europene, pentru că cred că sunt extrem de importante pentru francezi şi pentru poziţia acestei ţări în globalizare”, a declarat Emmanuel Macron.

Totuşi, prezidenţiabilul de centru-stânga a explicat că ”trebuie în acelaşi timp să ne uităm la situaţie, să ne ascultăm oamenii şi să acordăm atenţie faptului că aceştia sunt furioşi şi nervoşi cu privire la disfuncţionalităţile UE”.

SURSA: News.ro