Societatea Agricola Internaţional SA Bacău a fost sancţionată cu o amendă în valoare de circa 40 mii de lei de către consiliul Concurenţei (CC), pentru punerea în practică a unei operaţiuni de concentrare economică anterior emiterii unei decizii cu privire la operaţiunea în cauză.

Potrivit CC, operaţiunea de concentrare economică s-a realizat în data de 13 febriarie 2008, prin dobândirea controlului unic de către SC Agricola International SA Bacău asupra SC Avicola Lumina SA Constanţa.

În perioada dintre data realizării operaţiunii de concentrare economică şi data emiterii de către Consiliul Concurenţei a deciziei de autorizare  a operaţiunii, societatea achizitoare, Agricola International, a pus în practică operaţiunea în cauză, prin luarea de măsuri administrative şi economice în cadrul societăţii achiziţionate, Avicola Lumina.

Aceste măsuri au vizat numirea de membri în organele de conducere ale agentului economic achiziţionat, adoptarea bugetului de venituri şi cheltuieli al agentului economic achiziţiona precum şi adoptarea planului de afaceri şi adoptarea planului de investiţii ale agentului economic achiziţionat.