Mai precis, vacanțele cu mașina în Grecia pot deveni costisitoare dacă nu sunt respectate reglementările locale. Cei care încalcă legea pot primi amenzi de până la 3.000 de euro.

Turiștii care vizitează Grecia trebuie să fie foarte atenți

Anumite reglementări vizează prezența vehiculului în natură. Amintim că în această țară sunt dispoziții legale care reglementează înnoptările în interiorul vehiculului în locuri în care acest lucru este interzis, chiar dacă sunt publice.

În primul rând, un vehicul trebuie să respecte Codul Rutier și să nu stea în locuri în care parcarea este interzisă sau în locuri care îngreunează circulația altor vehicule.

De asemenea, există restricții pentru cei care vor să înnopteze în mașină. Cu excepții minime, camparea liberă este interzisă pe teritoriul Greciei.

Totodată, se pedepsește aspru atâta timp cât încălcarea este stabilită și confirmată de autoritățile de control competente.

Dacă cineva alege să-și petreacă noaptea în vehicul, fără a trece la asamblarea elementelor care constituie o instalație, precum banchete sau copertină, nu există încălcare și, în consecință, amendă.

În caz contrar, amenda începe de la 300 euro/persoană sau pe autovehicul, putând fi intentată și acțiune în justiție. Pedepsele pot ajunge până la 3.000 de euro, potrivit legii.

Atena, Grecia
Vedere din Atena / SURSA FOTO: Dreamstime

Românii care vizitează țara trebuie să acorde o mai mare atenție informațiilor oferite de către MAE

Amintim că românii care vizitează țara trebuie să acorde o mai mare atenție informațiilor oferite de către Ministerul Afacerilor Externe.

MAE a emis o notificare de călătorie referitoare la Grecia. Având în vedere temperaturile extraordinar de înalte, există un pericol sporit de incendii în diverse regiuni.

La rândul lor, autoritățile guvernamentale din Atena au emis și ele un avertisment către cetățeni. Acestora li s-a recomandat să evite pe cât posibil să părăsească locuințele în timpul orelor de vârf.

Se prognozează temperaturi care pot ajunge până la 45 de grade Celsius, în special în zonele Attica și Peloponez.

Autoritățile din Grecia au decis că începând de marți, școlile din zonele cel mai puternic afectate vor avea un program special, funcționând doar dimineața.

În cazul în care autoritățile locale consideră că temperaturile sunt excesiv de ridicate, ele pot decide să închidă instituțiile de învățământ pentru întreaga săptămână.

Ministerul Muncii din Grecia a încurajat angajații din sectorul public și privat să opteze pentru munca de la distanță, atunci când este fezabil.