Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează autoritatea de concurenţă printr-un comunicat. 

Acesta este cel de-al doilea proces finalizat din cele şapte aflate pe rolul instanţelor în urma sancţionării companiei Hidroelectrica şi a zece dintre partenerii contractuali cu aproximativ 37 de milioane de euro pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică. 

În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili. 

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancţionate companiile: Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Alro, Electrocarbon, Electromagnetica, Elsid, Energy Financing Team (Elveţia), Energy Holding, Luxten Lighting Company, Menarom – PEC. 

Hidroelectrica, Elsid şi Electrocarbon au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale. 

AGERPRES