Familia de unităţi de procesare accelerată AMD Fusion (APU) include – într-un singur cip – tehnologie multicore CPU (x86), grafică puternică DirectX 11, motor de procesare paralelă, modul dedicat pentru accelerare la redarea de conţinut video HD şi o magistrală de date rapidă ce ajută la transferul datelor între diferite nuclee ale procesorului.

“Suntem de părere că lansarea procesoarelor AMD Fusion reprezintă cel mai important pas în procesare, de la introducerea arhitecturii x86, acum mai bine de 40 ani,” a spus Rick Bergman, vicepreşedinte senior şi manager general, AMD Products Group.

Noua gamă de produse include capabilităţi cum ar fi redarea cursivă de conţinut video HD, îmbunătăţiri semnificative în privinţa puterii de procesare pentru a face faţă şi celor mai pretenţioase aplicaţii, grafică compatibilă DirectX 11 şi durată de viaţă extinsă pentru baterie.
Tablete şi dispozitive integrate ce includ unităţi AMD Fusion APU sunt aşteptate pentru lansare în primul trimestru din 2011.

“Odată cu această lansare, utilizatorii vor putea vizualiza conţinut HD în orice moment şi vor dispune de performanţe ridicate pe notebook-uri care au o durată de viaţă a bateriei extinsă, pentru utilizarea pe întreaga zi.  Este o nouă gamă de produs, o nouă abordare şi deshide noi oportunităţi pentru utilizatori,” a mai spus Rick Bergman.
AMD se aşteaptă din partea producătorilor renumiţi cum ar fi Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony şi Toshiba să anunţe planurile de livrare a sistemelor bazate pe unităţi AMD Fusion APU la preţuri foarte competitive.
Seriile de procesoare APU E-Series, C-Series şi A-Series
Noua platformă cu consum redus de energie (nume de cod “Brazos”) îmbunătăţeşte experienţa zilnică şi este disponibilă începând de astazi în două configuraţii APU: E-Series şi C-Series. Aceste procesoare APU dispun de noul CPU x86 nume de cod “Bobcat”. “Bobcat” este un nucleu x86 complet nou, fiind creat de la zero pentru a oferi performanţe mobile fără egal.

APU cu consum redus de energie    Model    TDP    Numar nuclee    Frecvenţă

E-Series (nume de cod: “Zacate”)
                                                         E-350    18 W    2                     1.6 GHz
                                                         E-240    18 W    1                     1.5 GHz
C-Series (nume de cod: “Ontario”)
                                                         C-50       9 W     2                     1.0 GHz
                                                         C-30       9 W     1                     1.2 GHz

Platforma mainstream 2011 are ca ţintă notebook-urile şi desktop-urile mainstream şi notebook-urile cu performanţe ridicate. Aceasta va dispune de un processor APU 32nm Seria “Llano”, ce include până la 4 nuclee x86 şi grafică compatibilă DirectX 11, fiind programată pentru livrare în prima jumatate a anului 2011.