“Viteza record atinsă de noul CPU AMD FX demonstrează clar câştigul de performanţă oferit de noua arhitectură multicore AMD „Bulldozer‟, care va aduce o putere de calcul x86, atât pentru acest CPU cât şi pentru viitoarele unităţi de procesare accelerate de la AMD,” a declarat Chris Cloran, vice preşedinte corporate şi manager general, Client Group la AMD. “Împreună cu frecvenţe de record mondial, procesorul AMD FX oferă utilizatorului realizarea unei experienţe PC de neegalat la preţuri accesibile– gaming multi-display, mega-tasking şi creare de conţinut  HD”, a adăugat acesta.

Procesorul AMD FX, ce fi lansat în ultimul trimestru din 2011, a atins o frecvenţă de 8.429 GHz, – depăsind recordul precedent de 8.308 GHz. Recordul a fost stabilit pe data de 31 August, în Austin, Texas, de către “Echipa AMD FX,” un grup compus din specialişti de elită în overclocking şi tehnologie, care vor fi menţionaţi în Cartea Recordurilor.

“Aplaudăm AMD pentru intrarea sa în Cartea Recordurilor prin atingerea celei mai mari frecvenţe pentru un procesor PC,” a declarat Freddie Hoff, arbitru pentru Cartea Recordurilor, ce prezintă astăzi premiul în cadrul evenimentului AMD FusionZone, o prezentare de tehnologie ţinută în San Francisco, Calif. “Felicităm pe toţi ce implicaţi în această realizare record.”

Toate produsele din gama FX, inclusiv viitorul procesor AMD FX, va oferi 2 multiplicatoare de clock deblocate pentru realizarea unui overclocking PC mai uşor şi va include software exclusiv AMD prin intermediul motorului AMD VISION.